Bordeaux "En Primeur" 2011

Bordeaux 2011 ‘en primeur’: een jaargang als een achtbaan

Zomer in de lente, herfst in de zomer, en zomer in de herfst. 2011 was het jaar waarin alles anders ging dan een wijnmaker wenst. Teveel droogte in het voorjaar en regen en hagel begin september, zorgden voor lichte paniek bij de chateaux.

Maar gelukkig zijn er ook dit jaar weer veel goede klassieke Bordeaux wijnen te vinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Ch. D’Escurac, Ch. Cadet Piola, Ch. Leoville Barton, Ch. Pontet Canet en Ch. Rieussec.

De wijnen die zijn geselecteerd door Le Vin en direct, zijn zeer interessant. Ze zijn rijp, hebben een mooie klassieke toon, koel fruit en naar het zich laat aanzien een jaar met hoge bewaarcapaciteit.
Hieronder enkele steekwoorden over de verschillende AOC’s:
Pauillac
Heeft in mindere mate last gehad van de hagel. Cabernet Franc en Petit Verdot zijn extreem goed gerijpt. Dat wil zeggen dat een groter aandeel van deze druiven in de eerste en tweede wijnen zit.
St. Julien
Lichte hagel gehad, maar weinig tot geen schade. Voller dan 2008 en mooi fenolische rijpheid in de wijnen.
Margaux
Weinig last van hagel gehad. Grote hitte in augustus.
Pomerol
Heeft een makkelijker jaar gehad op de linkeroever. De stokken op klei zijn in het voordeel op grind. Cabernet Franc is top!
St. Emilion
Nog minder regen dan in Pomerol. Ook hier is de Cabernet Franc weer de held.

 

Le Vin en direct helpt u graag bij het maken van een goede keuze wat betreft de Bordeaux 2011. U kan telefonisch contact met ons opnemen 074-377 73 33 of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen per fles, netto/netto, exclusief BTW en af kelders Delden. Verkoop uitsluitend per volle verpakking. Aanbieding vrijblijvend en mits onverkocht. Ter bevestiging van uw aankoop ontvangt u een factuur die binnen 14 dagen voldaan dient te zijn. Deze aanbieding is geldig tot 30 september 2012 of zolang de voorraad strekt. Levering van de wijnen geschiedt na binnenkomst in Nederland in 2014. Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Verder zijn van toepassing de algemene leveringsvoorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel voor Veluwe en Twente onder nr. 069438.