Maandag 17 juni 2019 stond in het teken van de bijzondere wijnen van de familiale groep Baron Philippe de Rothschild.

De groep omvat meerdere iconische wijnen zoals Mouton Rothschild, de Châteaux d’Armailhac & Clerc Milon. Maar vandaag gaat het om het toonaangevende Domaine de Baronarques, nabij Limoux gelegen, aangekocht in 1998 door wijlen barones Philippine de Rothschild.

De geschiedenis van deze wijngaard gaat terug tot in de 17de eeuw en sinds de aankoop werk er grondig werk verricht op het 103 hectare groot domein waarvan 48 hectare in wijncultuur. Zowel qua beplanting, 70% Atlantische cepages waaronder Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot aangevuld met de Mediterraanse cepages Syrah en Grenache.

Ter gelegenheid van deze mooie wijnen aan het Nederlands wijnminnend publiek voor te stellen mochten wij de vaandeldrager van deze tak van de Rothschilds, Julien de Beaumarchais de Rothschild ‘en primeur’ verwelkomen in Amsterdam.

Als jongste zoon van de Barones, volgde hij kunsthistorie en trad al snel toe tot de familiale groep Baron Philippe de Rothschild. Buiten de supervisie over de werken van renovatie aan Château Clerc Milon en Mouton Rothschild nam hij, na het overlijden van zijn moeder, het roer over de selectie van de artiesten op de etiketten van de legendarische Mouton Rothschild.

Het Domaine uit Saint-Polycarpe kreeg ook zijn bijzondere aandacht en het is dan ook een voorrecht om met Julien de Beaumarchais de Rothschild deze wijnen te kunnen ervaren. De eerste Millésime 2003 onder de huidige naam werd gecommercialiseerd in 2005, bijna gelijktijdig met de erkenning van AOC Limoux Rouge.

Le Vin en direct heeft de eer als exclusief importeur de wijnen van Domaine de Baronarques op de Nederlandse markt te mogen vertegenwoordigen. Wij danken onze waardevolle partners.

 

Henk Maas