Delden Klassiek

Centraal gelegen in Stad Delden is de vroeg-gotische kerk de Oude Blasiuskerk te vinden. Deze in 1965-1968 gerestaureerde kerk bleek vanwege zijn perfecte akoestiek een ideale locatie voor concerten. De naam Delden Klassiek komt voort uit de naam Kerk & Muziek, die door een regelmatige voorkomend misverstand, dat er uitsluitend religieuze muziek werd uitgevoerd, werd gewijzigd.

De afgelopen decennia hebben vele topensembles en solisten in Delden opgetreden onder hen, het Concertgebouw Kamerorkest, I Musici, Ragazze Quartet, Juilliard String Quartett en de gebroeders Lucas en Arthur Jussen. Sinds 1980 worden er in samenwerking met de Stichting Twickel ook concerten georganiseerd op het kasteel. Recent is daar Hoeve de Haar aan toegevoegd als locatie. Al deze muzikaliteit zou geen bestaansrecht hebben als er geen financiƫle steun zou zijn van zowel abonnementhouders als sponsoren. Le Vin en direct steunt met passie en trots Delden Klassiek.