De Eschmolen in Delden is wind/korenmolen die in 1734 in opdracht van Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, Heer van Twickel werd gebouwd. Hoewel de molen tot 1914 in gebruik bleef, werd deze zwaar getroffen door een zware storm in 1934, waardoor de wieken van molen waren gewaaid. Het vervallen restant van de molen brandde in 1959 af. Op initiatief van Deldenaar Derk Rouwhorst werd de Stiching Eschmolen Delden opgericht, met als doel een nieuwe Eschmolen bouwen. Doordat Le Vin en direct nauw verbonden is met de Stad Delden, was het een voor de handliggende beslissing om sponsor te worden van deze stichting. Le Vin en direct zet zich in voor de Stad Delden en is verheugd om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Eschmolen.

Henk Maas (L) onthult het Eschmolen-bord op de Deldeneres,met assistentie van Derk Rouwenhorst