Bourgogne Rosé, cuvée du “Grand Cèdre”  

Vinificatie; in de kelder is geduld de sleutel en voor vinificatie en veroudering zijn onze methoden weinig interventionistisch. De kwaliteit van het fruit is essentieel om geweldige wijnen te maken. Wij maken frisse, fijne en elegante wijnen die ook vol zijn met een langdurige en heerlijke afdronk. Elk van onze terroirs drukt zich uit in onze wijnen. Onze opvoeding in vaten 20 tot 30% nieuwe eik is vrij lang (20 of 22 maanden), op de most en zonder te rekken na malolactische fermentatie. De wijnen worden gebotteld met behulp van de zwaartekracht om de versheid van de wijn en het verouderingspotentieel te behouden.

Serveer temperatuur 10-12 °C
Rosé de press, gemaakt van een selectie van Grand Cru, 1e Cru en village wijngaarden. Hele frisse stijl met veel klein rood fruit.
Wijn is biologisch zonder certificaat.

Rond 1880 koopt Jacques Lignier percelen wijnstokken in Morey-St-Denis, in het hart van de Côte de Nuits, waar het domein nog steeds ligt. Het domaine wordt doorgegeven van vader op zoon: Zijn zoon Jules neemt het over, daarna volgen Henri en Hubert. In de jaren zestig strekt het domaine zich uit tot 8 hectare. In 1992, Romain Lignier sluit zich aan bij zijn vader, maar sterft helaas in 2004. In 2006 is het zijn broer Laurent, met zowel commerciële als technische vaardigheden, die het bedrijf overneemt om zijn vader te helpen en waar hij begint met een nieuwe kelder te bouwen in Morey-St-Denis. Het duo van vader Hubert en zoon Laurent Lignier beheert nu 9 hectare wijngaarden (Bourgogne, village,1e Cru en Grand Cru appellations). De wijngaarden worden geploegd sinds de jaren 1990, zonder gebruik van onkruidverdelger en insecticiden. Onze “Climats” en grote terroirs worden gerespecteerd om hun micro-organismen om zo de essentiële balans voor de groei van de wijnstok te bevorderen. Sinds 2011
gebruiken ze biologische behandelingen en maakt dit tot een van de absolute topproducenten uit de Bourgogne waar respect voor de natuur van groot belang is.