Proef op de som, a never ending story

Onze missie naar perfectie houdt eigenlijk nooit op en het portfolio wordt regelmatig onder de loep genomen en bijgesteld. Een vloed aan karakters, bijzondere producenten met geweldige wijngaarden, onnavolgbare merites en de beste druiven zijn datgene wat uitmond in opvallende wijnen.

Bij de zoektocht zijn een aantal zaken van essentieel belang: de wijnen dienen representatief te zijn voor het karakter van het gebied en de basis hoort in de wijngaard en niet in de kelder te liggen. Kernwoorden als terroir, gebalanceerde zuren, lage rendementen, vooraanstaande kwaliteit en respect voor de natuur staan bij ons hoog in het vaandel en maakt dat de wijnen opvallen. We laten ons nooit verleiden door ratings, imago of verpakkingen maar selecteren uitsluitend op WIJN. Dit is vaak de grootste valkuil. De ‘hype’ rond BIO willen we hier niet toelichten, maar onze producenten doen zo veel meer dan het afvinken van boxen om een label te bekomen! Daar staan wij garant voor!

Vaak merken we dat prijs bepalend is boven kwaliteit. Goedkoper zou plaats moeten maken voor beter. Een kleine extra uitgave laat meteen een groot verschil proeven….Er zit tenslotte meer karakter en exacter geproduceerde wijn in de fles.

Le Vin en direct heeft dan ook vanaf het begin de visie gehad om groots te investeren in zowel de breedte als de diepte van een producent. Zo beschikken wij onder meer over ruime voorraden van de gerenommeerde châteaux uit Bordeaux, hun meest gegeerde millésimes die op leeftijd en dus ook op dronk zijn. Maar ook bij andere exclusieve importeurschappen, om maar enkele te noemen als Jacques-Frédéric Mugnier, Hubert Lignier en Vega Sicilia heeft u een ruime keuze uit bewaarwijnen. En vermits deze goddelijke dranken beter ‘agen’ in grootformaten, schieten we ook hier niet te kort!

Van wijngaard naar wijnhuis naar wijnlover!
Onze provenance is gegarandeerd zowel qua vervoer als opslag.
Bij ons vindt u oudere jaargangen steeds in optimale conditie.
Onze naam wordt veelal gelinkt aan onze unieke importeurschappen waaronder Domaine de la Romanée-Conti. Deze wijnen spreken veelal voor zich en behoeven geen verdere uitleg. Of toch??? Zo werden we initiator van het boek ‘Le Domaine’, een prachtig naslagwerk over deze historische wijn, inmiddels aan zijn derde editie toe.

Doch maken wij ons ook hard voor producenten die nog niet de erkenning genieten, maar wel met dezelfde passie werken en kwaliteit leveren. Hier krijgt onze liefde voor het vak zijn volle betekenis waar we de nodige inspanning leveren om deze producenten het podium te geven dat zij verdienen.

Wat een kwart eeuw geleden als hobby begon, is een vaste waarde geworden in Nederland. Le Vin en direct is uitgegroeid tot een solide bedrijf, ons entrepeneurship geeft u als klant de garantie van degelijkheid, expertise en vertrouwen! Niet te versmaden in deze uitdagende tijden…
Gun u zelf een ‘escapade’ in onze wijnwereld, avontuurlijk of traditioneel, wij beloven u een ervaring waar uw papillen geprikkeld worden en het smaakt altijd naar meer!!

Vineusement vôtre,
Henk Maas