Het ‘CONCOURS LE VIN EN DIRECT’ 2022

 

De plannen waren er al lange tijd, maar onzekere omstandigheden maakten het ‘even’ lastig de datum voor de nieuwe editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, definitief vast te stellen.

Deze week is in overleg met Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten besloten dat de vierde editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022, zoals gebruikelijk zal plaatsvinden op de laatste zondag van mei, i.c. ZONDAG 29 MEI 2022.  

Tijdens het NK BIindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, wordt het team geselecteerd dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk, dat op 8 oktober 2022 te gast is bij Champagne Ayala.

De opzet van de wedstrijd is in principe gelijk aan die van vorige edities, dus teams van 4 proevers, desgewenst aangevuld met een coach, die van 12 wijnen de herkomst en samenstelling moeten bepalen.

Momenteel vindt overleg plaats met onze partners over de exacte tijden en organisatie van de aanvullende programma’s. De zittende sessies met presentaties in de zaal die we dit jaar moesten invoeren zijn namelijk zeer goed bevallen, maar we staan ook open voor een terugkeer naar een programma met doorlopende proeverijen etc. Beslissingen hieromtrent zijn uiteraard ook afhankelijk van de coronaregels ten aanzien van evenementen en verwachten we binnenkort bekend te kunnen maken.

In elk geval zal er voldoende ruimte zijn voor ‘mond & mind’ vermaak, mogelijk gemaakt door diverse partners en vrienden van het NK. Met allerlei smaakvolle culinaire en vineuze producten is en blijft het CONCOURS LE VIN EN DIRECT een evenement met een uniek sportief en onderhoudend karakter. Het NK Blindproeven is ook daarom een ware klassieker op de Nederlandse wijnagenda.

De aanmeldingen voor de vierde editie van het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022, is vanaf vandaag mogelijk www.fred-nijhuis.nl.  Vast staat dat team Halfdroog, de kampioenen van 2021, hun titel met verve zal verdedigen, terwijl allerlei andere teams eveneens al hebben aangekondigd te zullen deelnemen. In totaal kunnen er slechts 25 teams deelnemen, dus een spoedige registratie is aanbevolen.