Geachte wijnliefhebbers,

Het voorjaar staat altijd in het teken van onze Bordeaux ‘en Primeur’ campagne. In april bezocht ik dan ook diverse Châteaux om de vatmonsters van het oogstjaar 2021 te proeven….

Bordeaux 2021 heeft vele uitdagingen in de wijngaard gehad, voorjaarsvorst, regen en wijnmakers hadden te kampen met meeldauw druk. Juist het moment van de regen maakte het een lastig groeiseizoen. De kwaliteit van de wijngaarden en de vakmensen bleken extra belangrijk en zijn doorslaggevend. Soms met lage opbrengsten zo ook bij Château Pichon-Comtesse -60%.

Een mooi najaar met na 5 oktober een zonnige periode gaf extra rijpheid maar er was ook de verwachting van veel regen. Hier had je dus lef voor nodig…
Het rustig inweken en fermenteren was van groot belang. Het laat plukken en streng selecteren leverde prachtige wijnen op, ook de witte wijnen zijn van uitmuntende kwaliteit.

Een oogstjaar met veel rood fruit en hier en daar nog wat groene tonen. Een jaar wat tonen heeft van 2001, 2008 of 2011 in een modern jasje. Daarnaast is opvallend dat 2021 ten opzichte van voorgaande jaren lagere alcoholpercentages heeft rond de 12.5-13.5%. Doch heeft deze millésime een mooi bewaarpotentieel.

Vandaag starten we met onze Bordeaux ‘en Primeur’ Campagne oogstjaar 2021, dus houdt uw mailbox goed in de gaten. 

Voor meer informatie kunt u ons mailen op sales@vin-direct.nl 

Wees er snel bij sommige wijnen zijn beperkt leverbaar.

A votre Santé
Le Vin en direct

Henk Maas