Proef op de som, a never ending story

Onze missie naar perfectie houdt eigenlijk nooit op en het portfolio wordt regelmatig onder de loep genomen en bijgesteld. Een vloed aan karakters, bijzondere producenten met geweldige wijngaarden, onnavolgbare merites en de beste druiven zijn datgene wat uitmond in opvallende wijnen.

Bij de zoektocht zijn een aantal zaken van essentieel belang: de wijnen dienen representatief te zijn voor het karakter van het gebied en de basis hoort in de wijngaard en niet in de kelder te liggen. Kernwoorden als terroir, gebalanceerde zuren, lage rendementen, vooraanstaande kwaliteit en respect voor de natuur staan bij ons hoog in het vaandel en maakt dat de wijnen opvallen. We laten ons nooit verleiden door ratings, imago of verpakkingen maar selecteren uitsluitend op WIJN. Dit is vaak de grootste valkuil. De 'hype' rond BIO willen we hier niet toelichten, maar onze producenten doen zo veel meer dan het afvinken van boxen om een label te bekomen! Daar staan wij garant voor!

Lees meer

Dankzij onze nauwe banden met Master of Wine Jasper Morris, krijgen onze trouwe klanten gratis toegang tot de rapportering over de recente vorstperiode.

Hij woont al jaren ter plaatse en is kind aan huis bij de wijnbouwers. Zijn opinie telt en geeft een duidelijk beeld van de situatie. Meldt U snel aan voor donderdag 6 mei en volg de zoomsessie van Jasper.
Jasper deed een belangrijke bijdrage aan de laatste editie van het boek Le Domaine, met name het interview met Aubert de Villaine en brengt in september een nieuw boek uit.

Meer nieuws via....www.insideburgundy.com

Lees meer


Cascina Fontana has been producing excellent wines for the past six generations. It is thanks to the insights and experience handed down from father to son that today Mario Fontana continues to produce excellent wines. We are in Contrada Falletto, in Barolo, with vineyards on several municipalities and various exhibitions, of Dolcetto, Barbera and Nebbiolo, including some from Barolo. The wines all have the austere, elegant and sincere character of the Langa and are the result of immediate choices, made day by day during the seasons. The plants must be followed on regular bases to have an excellent raw material, able to give life to fine wines. The hand of man is not prevalent on nature but accompanies it and directs its forces. For this reason, for example, wines are not filtered and clarified but simply decanted outdoors in the cold months. The harvest takes into account the different ripening points and starts from the end of September to October for the later Nebbiolo.

Lees meer


Follow the Leader - Roberto Voerzio

Eigenaar Roberto is een bescheiden maar door zijn wijnen een wereldberoemde wijnproducent. Wijngoeroe Robert Parker meent zijn wijnen altijd hoog te moeten waarderen. Toegegeven, het zijn inderdaad dijken van wijnen maar bijna louter voor de happy few! Veel aandacht voor de wijngaard en de samenstelling van de bodem! Elke cru wordt separaat gevinifieerd en als zodanig gevolgd in de kelders. De houtrijping bedraagt veelal tussen de 20-27 maanden. Mondjesmaat kregen wij enkele Barolo's toegewezen. In de toekomst wellicht wat Dolcetto en Langhe Nebbiolo. Ongelooflijke concentratie en diepte in de Barolo's en minutenlange afdronk....

Lees meer


Graag brengen wij u Promontory 2015 onder de aandacht, deze is zojuist gereleased. Dit estate van de Harlan family kende de laatste jaren een énorme opkomst.  Zij kregen dan ook de onderscheidingen van ‘Best Winery of the World’ en ‘Best Winemaker of the World’.

Heeft u interesse neemt u dan contact met ons op voor meer informatie via sales@vin-direct.nl of bel ons op kantoor 074-377 73 33.

Lees meer