Vosne-Romanée. Dit prestigieuze Domaine stelt zichzelf als doel: van generatie op generatie onophoudelijk blijven streven naar excellentie en bestendigen van de middelen om de beste Grand Crus van de Bourgogne te maken: Romanée-Conti, La Tache, Richebourg, Romanée-St-Vivant, Grands-Echezeaux, Echezeaux, Montrachet en sinds 2009 Corton. Het Domaine wil wijnen maken waarvan de kwaliteit recht doet aan hun potentieel en hun reputatie. Deze taakomschrijving is zowel eenvoudig als complex en heeft als prioriteit: respect voor de grond en een scherp bewustzijn van het kostbare en kwetsbare erfgoed van natuurlijke omstandigheden. Alleen als deze twee aspecten met elkaar in balans zijn, zal het doel ‘geoogst’ kunnen worden. De wijngaard is een ‘levend wezen’ en onderdeel van een buitengewone precieze dynamiek die gerespecteerd en behoed moet worden in een geest van diepe nederigheid.

Het is een enorme eer dat wij inmiddels meer dan twintig jaar Domaine de la Romanee-Conti in Nederland mogen vertegenwoordigen. Dat beschouwen we bovendien ook als een uitzonderlijke opdracht.

Tijdens de Gourmand Cookbook Fair in Parijs is het boek Le Domaine de la Romanée-Conti – een initiatief van Le Vin en direct – bekroond met de Gourmand Award voor het beste wijnboek ter wereld van 2012. De absolute kroon op het werk van het team dat heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit prachtige boek. Inmiddels is er een compleet vernieuwde uitgave met schitterende foto’s van Jan Bartelsman en het verhaal rondom de biodynamie op het beroemde wijngoed. Met de herziening van dit luxueze boek is het mogelijk om een idee te krijgen van de magie van de wijnen van het domein zelfs zonder te proeven. Le Domaine de la Romanée-Conti bevat professionele teksten van wijnkenner Gert Crum en een uniek interview van Aubert de Villaine door Jasper Morris.

Wijn FT Info
Corton, Grand Cru    
Echézeaux, Grand Cru    
Grands-Echézeaux, Grand Cru    
Romanée-Saint-Vivant, Grand Cru    
Richebourg, Grand Cru    
La Tâche, Grand Cru    
Montrachet, Grand Cru    
Romanée-Conti, Grand Cru